accountant

Wat is een Boekhoudprogramma ?

Een boekhoudprogramma is een softwarepakket waarmee je de boekhouding van een onderneming bijhoudt en een deel hiervan automatiseert. Het is een praktisch hulpmiddel om je financiële administratie op orde te brengen en bij te houden. Met een dergelijk programma wordt de dagelijkse boekhouding eenvoudig gemaakt en stelt het programma automatisch balansen, BTW overzichten en verlies en winst rekeningen op. Hiernaast automatiseert dit programma ook enkele administratieve taken, waardoor je zo meer tijd kunt besparen zoals het opslaan van bonnen door er foto’s van te maken via je mobiel. Het systeem automatiseert je debiteurenoverzicht via een bankkoppeling. Het automatisch opstellen en verzenden van periodieke facturen. Het automatisch versturen van reminders voor betalingen. Met deze functies wordt de boekhouding wat eenvoudiger.

Bespaar op boekhoudkosten met een boekhoudprogramma

Voor de ondernemers die pas gestart zijn met een nieuw bedrijf, is boekhouden een grote drempel. Elke ondernemer moet de boekhouding doen en de administratie bijwerken. Veel ondernemers besteden de boekhouding uit aan een accountantskantoor, waarvoor ze tussen de duizend en tweeduizend euro per jaar betalen. Door zelf gebruik te maken van een boekhoudprogramma ZPP kun je veel geld besparen. Zeker met een gelimiteerd budget is dit een goede kans om geld te besparen, zonder in te boeten aan kwaliteit. Een voordeel hiervan is dat jij zelf ook veel meer inzicht en overzicht krijgt in de financiën van je onderneming. Als gevolg hiervan kan je betere beslissingen nemen op basis van de cijfers, die je helpen om efficiënter zaken te doen.

Een gratis boekhoudprogramma proberen?

Tegenwoordig kun je via internet gebruik maken van verschillende online boekhoudprogramma’s. Op verschillende manieren proberen bedrijven, klanten die pas een onderneming hebben of hulp hebben met hun administratie tegemoet te komen. Met een gratis boekhoudprogramma kan iedereen met administratieve beperkingen zijn eigen boekhouding online doen. Vaak zijn deze abonnementen in de eerste maand gratis en betaal je daarna een bepaald bedrag. Het start bedrag per maand voor een standaardpakket kan al vanaf € 14,50. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een abonnement de voorwaarden goed doorneemt om onverwachte kosten te voorkomen.