Financial Lease en huurkoop, waar zitten de verschillen?

financial-lease-twenteFinancial Lease is voor veel ondernemers interessant. Het rijden van uw favoriete auto komt op deze manier namelijk een stuk dichterbij. U heeft bij het afsluiten van een Financial Lease overeenkomst immers de mogelijkheid om een auto uit te zoeken en te rijden voor een relatief laag bedrag per maand. Hierdoor lijkt de constructie veel op die van huurkoop, maar exact hetzelfde is het zeker niet. Hieronder de verschillen.

Bij Financial Lease betaalt u een vast bedrag per maand en rijdt u rond in een auto naar wens. De hoogte van de maandelijkse termijnen bepaalt u zelf en u bent direct economisch eigenaar van de auto. Bij huurkoop betaalt u ook een maandelijks bedrag, maar bent u niet direct eigenaar van de auto.

Na afloop van het contract is het bij huurkoop wettelijk de bedoeling dat de huurkoper na betaling van de laatste termijn de eigenaar van het goed wordt. Bij Financial Lease geldt er geen wettelijke bepaling en is deze optie optioneel.

Financial Lease geeft u dus meer vrijheden dan huurkoop. Financial Lease Twente kan u hier veel over vertellen. Zij zijn een transparante aanbieder van Financial Lease en bieden ondernemers volop mogelijkheden. Financial Lease Twente biedt maatwerk en een auto die perfect bij u past.megane