Heb jij nog geen dubbel glas?

Dan is het de hoogste tijd om ervoor te zorgen dat je dit wel krijgt! Dubbel glas biedt veel voordelen ten opzichte van enkel en het is daarom echt de moeite waard om hiervoor te kiezen! Het is een relatief kleine investering die zichzelf echt heel snel terugverdient. Dubbel glas kun je met het juiste gereedschap gemakkelijk zelf plaatsen. Bij glasgigant kun je de ruiten die je nodig hebt op maat laten maken en de materialen kopen die je nodig hebt om ze te kunnen plaatsen. Zo voer je deze klus eenvoudig zelf uit!

Waarom dubbel glas?

Als jij nu nog enkelglas hebt, dan vraag jij je misschien af waarom je hier eigenlijk iets aan zou veranderen. Waarom zou je ze vervangen als ze nog heel zijn en vervanging dus eigenlijk niet nodig is? Je vervangt ze door dubbel glas omdat dit:

  • geluid beter tegenhoudt
  • een isolerende werking heeft
  • moeilijker te breken is

Laten we op deze punten nog wat verder ingaan. Als jij aan een drukke straat woont of je woont in de buurt van industrie, dan heb je vaak te maken met veel geluid. Natuurlijk heb je hier last van alles je buiten zit, maar deze geluiden dringen ook in je huis door. Als je kiest voor dubbel glas, dan wordt het geluid dat van buiten komt sterkt gedempt. Natuurlijk zul je de hardste geluiden nog steeds horen, maar het is echt veel minder. Dat geeft je meer rust, meer stilte en waarschijnlijk ook meer slaap! En dat niet alleen dubbele beglazing is ook moeilijker te breken dan enkele. Je moet immers door twee lagen heen breken in plaats van door één. Daardoor hebben inbrekers hier ook eigenlijk een hekel aan, het maakt het veel lastiger voor ze om via de ramen naar binnen te komen. Ook daarom is het dus een goede keus om te kiezen voor dubbel glas!

Isolatie

Maar de meeste mensen die hiervoor kiezen, doen dit vanwege de isolerende werking die het heeft. Dubbel glas zorgt ervoor dat in de winter de kou van buiten tegengehouden wordt en in de zomer dat de hitte minder snel naar binnen komt. Hierdoor hoeft je verwarming veel minder hard te werken in de winter en dat zal een aanzienlijk verschil opleveren op je energierekening. Tegelijkertijd blijft het in de zomer langer koel binnen, waardoor je niet zo snel een ventilator of airco nodig hebt. Ook dat scheelt in je energiekosten! Daarom wordt er ook gezegd dat de investering in dubbel glas zich vanzelf terugverdient, je krijgt er namelijk echt een lagere energierekening van! Een lager energieverbruik is bovendien niet alleen maar goed voor jouzelf, het is ook positief voor het milieu! Je ramen vervangen is daarom ook een duurzame keus. Tot slot verhoogt het ook gewoon je wooncomfort, je hebt niet langer last van grote temperatuurverschillen in huis. Reden genoeg dus om eens te kijken wat voor beglazing jij in jouw woning hebt! Wil jij dit vervangen door dubbel glas, dan kun je bij glasgigant alles kopen wat je nodig hebt om deze klus te klaren!