Op zoek naar een Neopreen pakking?

Dan bent u bij gelria aan het juiste adres! Omdat pakkingen veel in de techniek gebruikt worden, zijn er veel verschillende pakkingen verkrijgbaar. Maar wat zijn pakkingen precies? Pakkingen worden gebruikt om ruimtes op te vullen, of het lekken van vloeistof en gas te voorkomen. Deze pakkingen zijn gemaakt uit verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan EPDM, NBR of Neopreen pakking. Ze kunnen verschillend op het gebied van toepassing. Een flenspakking is bijvoorbeeld een rubberen ring die als afdichting wordt gebruikt tussen 2 pijpen, en een mangat pakking is een rubberen pakking die gemaakt is om onder deksels te plaatsen. Bij gelria bieden wij verschillende soorten pakkingen aan.

Neopreen pakking: Waarom bij gelria?

Als eerste leggen wij uit wat Neopreen is, en waar het voor gebruikt wordt. Neopreen is een soort rubber dat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld wetsuits, lijmen, en chirurgische handschoenen. Deze stof is een synthetische rubber, dat dus vele toepassing heeft buiten pakking. 

De verschillende materialen pakkingen hebben elk hun eigen eigenschappen. Net zoals elke materiaalsoort zijn eigen voordelen heeft, zijn ze ook gemaakt voor verschillende toepassingen. Neopreen pakking bevat chlooratomen, waardoor deze variant van rubber relatief goed bestand is tegen UV en ozon. Wanneer u op zoek bent naar een pakking voor buiten, is het dus verstandig om te kiezen voor Neopreen. Andere eigenschappen van neopreen zijn:

  • Goede elasticiteit
  • Slijtvast
  • Groot temperatuurbereik
  • Geschikt voor verdunde zuren en koud water
  • Gemiddelde mechanische eigenschappen

Deze voordelen laten zien dat Neopreen pakking perfect geschikt is voor bepaalde toepassingen, maar niet alle! Het is bijvoorbeeld niet geschikt voor oplosmiddelen en beperkt bestand tegen olie. De pakking is echter wel geschikt voor buiten, omdat het temperatuurbereik ligt tussen de -30 en +100 graden Celsius. 

Neopreen pakking is zeer geschikt voor chemische stoffen buiten,  Daarom wordt deze soort pakking vaak gebruikt in de industrie. Bij gelria bieden wij naast andere pakking soorten neopreen pakking aan van de beste kwaliteit, voor uw toepassing. Zo heeft u altijd een perfecte en betrouwbare afdichting.

Neem dus gerust een kijkje op onze website, en kijk tussen de verschillende pakkingsoorten, zodat u de juiste kan vinden voor uw toepassingen. Bij vragen kan u altijd contact opnemen!

gelria, voor uw pakkingen

gelria is al een ruime tijd actief op het gebied van pakkingen maken. Daarom kunnen wij ons gerust een expert noemen op het gebied van pakking. Onze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit, en hebben een eerlijke prijs. Daarnaast kan u kiezen tussen andere pakking, naast neopreen pakking. Elke pakking heeft zijn eigen toepassing, en daarom geven wij u ook het advies om te kijken tussen onze andere pakkingsmaterialen.

Elke soort materiaal voor pakking heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en eigen toepassingen. Naast onze neopreen pakking bieden wij ook EPDM. NBR, natuurrubber, SBR en andere pakkingsoorten aan. Zo zit er bij gelria altijd wel een soort pakking bij die bij u van toepassing is. Neem dus gerust een kijkje op onze website. 

gelria, de expert in rubber met ruim 80 jaar ervaring! Kwaliteit, prijs en snelheid staan hoog bij ons in het vaandel, en wij doen ons best om uw producten zo snel mogelijk te leveren. Neem dus snel contact op!