Outstaffing, wat is het en wat zijn de belangrijkste voordelen?

Vandaag de dag is het zo dat bedrijven er in de praktijk aanzienlijk vaker voor kiezen om samen te werken met externe partijen. Dat is het gevolg van verschillende redenen. Vaak willen ondernemingen bijvoorbeeld ervoor zorgen dat ze de vaste kosten waarmee ze geconfronteerd worden zoveel mogelijk binnen de perken willen houden. Dat geldt dan onder meer voor de zogenaamde overhead kosten. Omwille van deze reden wordt er dan ook steeds vaker een beroep gedaan op de diensten van bijvoorbeeld externe ontwikkelingsteams. In ieder geval blijkt zowel outsourcing als outstaffing tegenwoordig geweldig populair te zijn. Ondanks het feit dat beiden op het eerste gezicht sterk op elkaar lijken zijn ze toch compleet anders. Hoe ze dan precies verschillen ten opzichte van elkaar en welke voordelen outstaffing met zich meebrengt? Dat ontdek je hieronder!

Wat gebeurt er precies bij outstaffing?

Voor heel wat ondernemers geldt dat ze zich in de praktijk niet bewust zijn van het verschil tussen outsourcing enerzijds en outstaffing anderzijds. Toch is de manier waarop er wordt gewerkt eigenlijk helemaal anders. In het geval van outsourcing is het namelijk zo dat je zelf als bedrijf op zoek gaat naar geschikte medewerkers. In het geval van outstaffing is dat niet zo. Zoals de naam je eigenlijk al een beetje aangeeft geldt hierbij namelijk dat je een bedrijf onder de arm neemt welke vervolgens voor jou op zoek gaat naar personeel die aan de vooropgestelde eisen weet te voldoen. Dit is een principe dat op vandaag steeds vaker wordt toegepast. Dit niet in het minst omdat veel bedrijven af te rekenen krijgen met tijdsgebrek. Ook voor jouw bedrijf zou dit dan ook in de praktijk zomaar een aantal zeer interessante voordelen met zich mee kunnen brengen. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen waar je op kan rekenen?

Nu het duidelijk is geworden wat outstaffing precies inhoudt spreekt het voor zich dat het de moeite waard kan zijn om nog even verder te gaan kijken. Waarom zou je er nu namelijk als bedrijf voor moeten kiezen om een beroep te doen op een dergelijke dienst? Zeer eenvoudig. In eerste instantie kan het ontzettend belangrijk zijn om dat te doen omdat je op deze manier heel wat tijd kan besparen. Het vinden van echt goede vakmensen waar jij een beroep op kan doen is in de praktijk een zeer tijdrovende en vaak ook ontzettend specialistische klus. Heel wat bedrijven hebben niet de mogelijkheid om zich hier continue mee bezig te houden waardoor outstaffing een goede oplossing kan bieden. De tijdsbesparing die je kan realiseren is echter zeker niet het enige voordeel.

Maak je wensen kenbaar

Een ander voordeel waar je bij outstaffing op kan rekenen heeft te maken met het feit dat je zelf jouw specifieke wensen kenbaar kan maken. Met andere woorden, het spreekt voor zich dat je bij het uitschrijven van een bepaalde functie altijd bepaalde eisen op een rijtje zal willen zetten. Het is namelijk wellicht zo dat niet zomaar eender welke persoon in aanmerking komt voor de job in kwestie. Dat spreekt voor zich. Door deze wensen of eisen kenbaar te maken aan het bedrijf waar je een beroep op gaat doen zal je altijd kunnen rekenen op het meest geschikte personeel!