best seo tools

Best seo tools, is dit wat jij zoekt?

Seo is erg belangrijk, online vindbaarheid is voor een bedrijf erg belangrijk. Je kan online dan ook niet meer weg te denken in de huidige wereld, dit zorgt voor een compleet nieuwe en erg grote markt. Door de roet wereld online is er dan ook erg veel concurrentie, bij een fysiek winkel concurreer je misschien met een paar winkels in jouw stad of dorp, online concurreer je gelijk weer met honderden of duizenden websites die allemaal hetzelfde bieden wat jij ook doet. Hierdoor is er veel vraag naar het verbeteren van jouw vindbaarheid online, het werken hieraan noemen ze ook wel seo. Het kan dus zijn dat jij graag beter vindbaar wilt worden online en nu dus op zoek bent naar best seo tools. Het is je dan ook wel misschien opgevallen dat er erg veel verschillende tools zijn waar jij uit kan kiezen. Seo is namelijk een verzamelnaam van een hoop verschillende activiteiten, je hebt dan ook tools die alles in 1 bieden maar ook specifieke tools zoal een backlink checker, deze tools zijn wat specifieker en je krijgt dan ook over dat onderdeel alle informatie die jij nodig hebt voor seo doeleinden. 

De populairste 

Er zijn een paar best seo tools die iedereen die serieus is rondom seo wel gebruikt. ZO heb je bepaalde plug-ins voor WordPress die specifiek zijn voor seo zoals: Yoast Seo. Je hebt ook bepaalde programma’s die jij kan gebruiken die allerlei verschillende diensten bieden rondom seo, een voorbeeld hiervan die erg populair is onder veel bedrijven en mensen is: SEM Rush, dit soort programma’s kan je dan ook gebruiken voor het analyseren van allerlei taken rondom jouw website of bepaalde zoekopdrachten. Hier kan je dan ook een zoekwoordanalyse maken maar ook een concurrentie statistiek en andere rapportages. 

Doelen bepalen

Voordat jij gaat kijken naar best seo tools moet je eerst voor jezelf gaan bepalen wat je wilt, het kan namelijk zijn dat jij je website wat beter wilt analyseren, het kan echter ook dat jij een backlink profiel wilt aanmaken en hiervoor de backlinks wilt checken van je concurrenten. In sommige gevallen kan het namelijk zijn dat je meer hebt aan een specifieke tool, dit soort tools gaan vaak wat dieper in dit doel en je kan dan ook veel nuttige informatie halen uit dit soort tools. 

Marketing bureaus 

De best seo tools worden niet alleen door zelfstandige ondernemers of website beheerders gebruikt, veel online marketing bureaus maken ook gebruik van dit soort tools. In veel gevallen hebben die wel de betaalde versie van deze tool, nu kan jij dit natuurlijk ook zelf doen, hierdoor kun jij volledig zelf aan de slag gaan en kan je met een beetje studie en oefening jouw eigen online marketing en seo in de hand nemen.