cobot lassen

Wat is frezen?

Frezen is het proces waarbij materiaal uit een werkstuk wordt verwijderd door middel van een snijgereedschap dat met de klok mee of tegen de klok in draait. In de context van EDM is frezen een bewerking waarbij materiaal in een machinefabriek van een werkstuk wordt weggesneden door middel van een roterende frees. De afbeelding hiernaast illustreert twee verschillende soorten frezen: de eerste heeft een as (of as behuizing) die het gereedschap geleid en aandrijft, terwijl de tweede (het meest voorkomende type) een multiraciale spil heeft die in drie assen draait om de gereedschap op zijn plaats om te snijden.

Hoe wordt frezen gebruikt?

Het gebruik van freesmachines wordt tegenwoordig in veel industrieën gebruikt. Het laat kleinere, meer gelijkmatige delen achter in tegenstelling tot andere productieprocessen met ruwe randen. Met freesmachines kunnen zowel de productiekosten als de hoeveelheid afvalmateriaal worden verlaagd. Het versnelt ook de productie en verhoogt de automatisering. Een freesmachine is een geautomatiseerd apparaat dat roterende messen of messen gebruikt om materiaal uit een massief blok te verwijderen en het tegelijkertijd in een specifieke richting te verplaatsen (Fig 1). De snijkop is meestal gemonteerd op een draaiende as die op en neer beweegt, waardoor een heen en weer gaande beweging ontstaat.

Wat is maatwerk?

In de maakindustrie is maatwerk een proces van het ontwerpen en vervaardigen van producten op basis van specifieke wensen en eisen. Dit proces omvat het aanpassen van het product of proces aan de eisen van de klant door de afmetingen, materialen en andere aspecten te wijzigen. De maatwerk industrie wordt grotendeels gedreven door geavanceerde technologieën zoals geautomatiseerde machines en software die hogere productiesnelheden mogelijk maken en tegelijkertijd de kosten verlagen. Cnc maatwerkin deze industrie omvat een bedrijf die producten ontwerpen en vervaardigen op basis van specifieke behoeften en vereisten van klanten in verschillende industrieën zoals de auto-industrie, ruimtevaart, consumentengoederen, elektronica enz.