San José

San José: 100% de moeite waard

San José is de hoofdstad van het prachtige land Costa Rica. Als je ooit in de gelegenheid bent om deze bruisende stad te bezoeken, dan moet je daar absoluut je neus niet voor ophalen! San José barst namelijk van de authenticiteit en cultuur. De hoofdstad van Costa Rica staat bekend om zijn landbouwsector en de agrarische producten die er verbouwd worden. Deze worden niet alleen door de lokale bevolking genuttigd maar worden ook naar veel verschillende landen over de hele wereld geëxporteerd. Maar er is natuurlijk veel meer moois en interessants te bewonderen. San José beschikt namelijk ook over veel parken, musea, theaters en horeca.

San José

Kerken en theaters

San José beschikt zoals gezegd dus over veel moois. Maar 2 dingen die je zeker gezien moet hebben als je een bezoek brengt aan de stad, zijn de Catedral Metropolitana en het Teatro Nacional. Dit zijn twee hoogtepunten die de verfijning van het culturele gehalte van de stad definiëren. De Catedral Metropolitana, om te beginnen, is een kerk die in de neoclassicistische stijl, die je overigens wel meer tegenkomt in Midden- en Zuid-Amerika tegenkomt, opgeleverd en bevat veel Spaanse invloeden. Het Teatro Nacional is een uniek gebouw dat helemaal gefinancierd is met de opbrengst van de koffieplantages. Het gebouw zelf is prachtig, maar bevat dus ook veel culturele waarde die wortelt in een interessante geschiedenis.

Ook qua horeca en winkels kom je aan je trekken in San José

In de hoofdstad zijn er niet slechts culturele schatten te vinden. Als je wil winkelen, kom je in deze stad ook makkelijk aan je trekken. San José heeft namelijk een super omvangrijke, iconische markthal, waar handelaren je hun producten aanbieden vanuit hun authentieke kraampjes. Je kunt hier van alles aanschaffen: van kleding tot souvenirs tot specerijen. Al met al: San José is een super veelzijdige stad die zeker het bezoeken waard is!