Waarom merkregistratie een goed idee is: voorkom copycats

We gaan je uitleggen waarom een merkregistratie in de Benelux een goed idee is. Wellicht heb je meerdere merken onder je organisatie hangen en wil je deze beschermen tegen copycats. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je merken nationaal, internationaal of in de gehele Europese Unie te registreren. Voorkom gedoe, rechtszaken en onnodige kosten achteraf en zorg voor en merkregistratie. We nemen je mee in de wondere wereld van de merken.

Nieuw merk gelanceerd

Yes, je hebt met succes een nieuw merk gelanceerd. Het is een groot succes en je weet landelijke aandacht van de media te krijgen. En dan plots, zie je opeens in de schappen dat er een soortgelijk product wordt verkocht. Het logo lijkt erop, het product maar ook de toepassing. Wat is dit dan weer? Je kook van woede en je wilt het liefst alles uit de schappen halen. Grrrr! Maar hoe had je dit kunnen voorkomen? Het is zo simpel en eenvoudig dat je jezelf voor je kop gaat slaan.

Merkenbureau

Heb je ooit gehoord van een merkenbureau? Dit is een bureau waar je je merk, product, naam en noem het allemaal maar op kan laten registreren en beschermen. Je krijgt advies en een duidelijk plan of dit mogelijk is voor jou. Maar doe dit dan wel voordat je jouw merk gaat lanceren. Waarom? Je voorkomt hier dus mee dat iemand jouw merk zo leuk vindt dat hij of zij je gaat na-apen. En zo bestaan er opeens twee soortgelijke merken. En je raad het al, dat andere merk profiteert ook van jouw landelijke aandacht.

Benelux bescherming

Zorg dus vandaag nog voor een registratie. Wat heb je daarvoor nodig? Merkregistratie Benelux! Zo zorg je ervoor dat ook jouw merk de bescherming in de Benelux heeft.