draagarm volkswagen up

Waarvoor dient de draagarm in een Volkswagen Up?

Het is geen wonder dat er een heleboel mensen zijn die eigenlijk niet zo goed weten welke onderdelen er in hun auto zitten. Auto’s worden steeds ingewikkelder en het onderhoud kun je ook steeds makkelijker uitbesteden. De draagarm in een Volkswagen Up is bijvoorbeeld een zeer belangrijk onderdeel, maar weet jij ook wat het doet? Wie een Volkswagen Up rijdt heeft een stevige en degelijke auto te pakken. Toch kan het goed zijn om meer te weten over de auto zelf, al is het alleen om problemen te herkennen. Leer hier meer over de draagarm.

autopartsonline

Waarom je kennis nodig hebt

Kennis hebben van wat er in de auto zit, kan veel voordelen bieden. Ook wanneer je zelf niet in staat bent de auto te repareren, is dat het geval:

  • je kunt bij de garage aangeven waar het probleem zit
  • je weet beter of de gevraagde prijzen voor reparatie of vervanging terecht zijn
  • je weet hoe ernstig een probleem is en of je gelijk de auto langs de kant moet zetten

Ook als je dus zelf niet onder de motorkap duikt dan is het nog zeer praktisch om enige kennis te hebben. Bijvoorbeeld van de draagarm.

Wat is een draagarm?

De draagarm is een belangrijk onderdeel van de auto. Het is een stalen constructie, gemaakt om de wielen van de auto te verbindingen met de ophanging of de carrosserie. De draagarm is in de vorm van een triangel gemaakt en heeft rubbertjes in de hoeken. Deze rubbertjes zijn af en toe aan vervanging toe. Dit kun je bij een garage laten doen. De draagarm is zo gemaakt dat hij de krachten van de auto over kan brengen op het wiel zonder dat deze kantelt. Een auto geeft veel druk af bij het gasgeven en remmen, en daar moeten de wielen wel mee om kunnen gaan. Zonder die draagarm zouden de krachten van het accelereren namelijk veel invloed hebben op de wielen.