Refresher Basic training

Help jezelf en andere personen op een schip

Ook op schepen is veiligheid belangrijk. Juist omdat hulp vanaf het land niet zomaar ineens aanwezig kan zijn dien je als scheepsbemanning zelf ook het een en ander te weten van veiligheid. Hiervoor kun je een Refresher Basic training volgen.

Training om je kennis op te frissen

Deze training is bestemd voor alle scheepsbemanning. De training bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. Bij de theorie wordt de kennis herhaald om deze vervolgens in de praktijk toe te passen. De training duurt twee dagen en wordt op de trainingslocatie van G4S in Heerenveen gegeven. De trainingsdata zijn vastgelegd maar als dit slecht uitkomt kan er ook bekeken worden of het op een ander moment mogelijk is. Na het succesvol afronden van de training ontvang je een certificaat dat vijf jaar geldig is. 

Onderdelen van de training

De training bevat verschillende onderdelen. De meest elementaire kennis van eerste hulp komt aan bod en tevens worden overlevingstechnieken geoefend. Daarnaast komt het voorkomen en bestrijden van brand aan de orde en wordt de persoonlijke veiligheid en verantwoordelijkheid ten opzichte van andere personen behandeld.

Efficiënt werken in noodgevallen

Juist op een schip is het belangrijk als je jezelf kunt redden maar ook anderen kunt helpen. Als zich een noodsituatie voordoet dient eenieder te weten wat zijn of haar taak is zodat er zo efficiënt mogelijk gehandeld kan worden. Tijdens de Refresher training leer je in nagebootste praktijksituaties wat je het beste kunt doen in geval van nood op een schip.