opleiding BKC

Verbeter je rekenkundige vaardigheden met de opleiding BKC

Als je een financiële opleiding wilt gaan volgen zijn goede rekenkundige vaardigheden eigenlijk onmisbaar. Om jouw rekenkundige vaardigheden te verbeteren kun je ervoor kiezen om de opleiding Basiskennis Calculatie te volgen, oftewel de opleiding BKC. De opleiding BKC is samen met de opleiding Basiskennis Boekhouden een prima basis voor een financiële functie binnen een organisatie.  

opleiding BKC

Geen specifieke vooropleiding nodig

Als je besluit de opleiding BKC heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je de Nederlandse taal goed beheerst, zowel in woord als geschrift. Daarnaast is het ook handig als je al enige ervaring hebt met de computer, zodat je gelijk aan de slag kunt in Excel. Tijdens de opleiding BKC word je begeleid door gemotiveerde docenten om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de examens. Voor de opleiding BKC wordt het examen door de Associatie voor praktijkexamens afgenomen. Als je goed gemotiveerd bent en je volledig inzet ligt het diploma van de opleiding BKC binnen handbereik en verzeker je jezelf ervan dat je de opleiding succesvol af kunt maken.

De duur van de opleiding

In totaal bestaat de opleiding BKC uit 8 lessen. Iedere les duurt 2,5 uur. In totaal ben je 2 maanden bezig met de opleiding BKC. Iedere week heb je 1 dagdeel les, dit kan in de ochtend zijn of in de avond. Het huiswerk maak je uiteraard thuis en je bereid ook zelf je examens thuis voor. Het blijkt in de praktijk dat de cursisten van deze opleiding naast de wekelijkse lesbijeenkomst ongeveer nog een dagdeel per week aan huiswerk besteden. Hoeveel tijd je hier werkelijk aan kwijt bent hangt natuurlijk van jouw persoonlijke ervaring en kennis af.