Verhandel Bitcoin via een strategie

Met Bitcoin Futures verhandeld je Bitcoin door middel van vooraf afgesproken prijzen welke je hebt vastgelegd in een overeenkomst. Deze afspraken lijken erg ingewikkeld maar zijn in theorie niet zo moeilijk. Wanneer je denkt dat de waarde van een Bitcoin zal stijgen koop je een koop future. Ben je van mening dat in een bepaalde periode de waarde zal dalen, dan koop je een Bitcoin verkoop future. Zakt de Bitcoin in waarde dan maak je winst, stijgt de waarde dan verlies je. De winst die je kunt maken, of het verlies is afhankelijk van enkele aspecten die meespelen.

Stijging per punt winst

Bitcoin futures

Het rendement kun schatten door de hefboomconstructie te gebruiken, natuurlijk is de contractgrootte ook belangrijk bij Bitcoin futures. Hoe meer je inzet hoe meer rendement je kunt behalen. Bij een hefboomconstructie van 1:75 kun je tot wel 75 keer je inzet als winst bijschrijven. Maar gaat de koers de andere kant op dan verlies je ook 75 keer je inzet. Hierdoor kun je de gehele inzet verliezen of zelfs geen geld meer hebben om in te zetten. Gebruik altijd geld wat je kunt missen, en denk na voor je zomaar veel geld inzet.

Winst afdekken met Bitcoin futures

Bitcoin futures

Ervaren handelaars gebruik veel futures vaak om posities af te dekken. Met een kleine investering kun je door de hefboom relatief een groot rendement behalen. Op gespecialiseerde handelsbeurzen kan je futures verhandelen. Ook voor het speculeren op signalen in de markt zijn futures uitermate geschikt. Zie je tekenen dat de waarde ook aankomende tijd zal gaan stijgen dan kun je daarop een positie innemen. Maar het omgekeerd kan natuurlijk ook, voorspel je dat de waarde zal dalen aankomende weken en dat dit door zal zetten? Ook hierbij kun je een positie innemen en is een goed rendement mogelijk.