relevante backlinks

Waarom een natuurlijk backlinkprofiel belangrijk is

Relevante backlinks zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van elke SEO-strategie. In het verleden was het simpel: hoe meer links, hoe hoger je PageRank. Dit is niet meer het geval omdat Google regelmatig updates uitvoert en hun algoritme verbetert. Dit soort links is nog steeds belangrijk, en dat zal altijd zo blijven, maar met een nieuwe focus op de gebruikerservaring, gaat Google dieper in op wat deze links zijn, waar ze vandaan komen en of ze van belang zijn voor de lezer. Een backlinkprofiel dat natuurlijk is, is veel belangrijker.

Vermijd deze fouten bij het opbouwen van relevante backlinks

De helft van de strijd om een ​​veilig en natuurlijk backlink-profiel komt voort uit het vermijden van een aantal grote fouten. Het is moeilijker om een ​​kapot profiel te repareren dan om vanaf de grond af een goed profiel op te bouwen. Als je dit vaststelt, ben je op weg naar een succesvolle SEO-strategie. Uiteindelijk moet elke site streven naar een mix van SEO en het bouwen van promotionele links om backlinkprofiel dat natuurlijk is te creëren.

relevante backlinks

Vermijd deze fouten:

● Probeer geen linkbuildingbedrijf in te huren dat een groot aantal goedkope links belooft. Er is waarschijnlijk een stem in je hoofd die je vertelt dat het te mooi is om waar te zijn, en dat klopt. Deze links zijn afkomstig van bronnen van lage kwaliteit die jouw profiel kunnen doden.

● Koop geen links rechtstreeks. Dit is een directe schending van het beleid van Google en levert je een nare straf op.

● Probeer de tijden te beperken dat je de ene link voor de andere ruilt met een collega-bedrijf. Af en toe is het goed als de links relevant zijn, maar als te veel links elkaar weerspiegelen, weet Google het.

● Vermijd mappen, tenzij ze erg specifiek zijn voor jouw niche. Veel van deze kunnen jouw backlinks van lage kwaliteit verdienen.

● Herhaal je ankertekst niet constant. Google houdt er niet van om voor elke backlink dezelfde “handtekening” of tekst te zien.

Op welke sites moet je je concentreren?

Je weet waar je niet op moet letten in jouw backlinks, maar nu is het tijd om sites van hoge kwaliteit te zoeken. Jouw backlink-profiel moet een sterke focus op diversiteit hebben. Je wilt dat verschillende sites naar die van jou verwijzen.

Sites van hoge kwaliteit hebben een aantal belangrijke kenmerken:

● Relevante informatie

● Hoge Autoriteit

● Sterk verkeer en een groot aantal volgers op social media