Schrijven, schrijven, schrijven

Veel mensen gebruiken pennen steeds minder vaak omdat het alles nu ook via mobiel, laptop, zelf horloge kan. Maar veel mensen houden nog steeds van pennen gebruiken, vooral bij kaartjes. Het voelt persoonlijker en laat zien dat je tijd hebt genomen ervoor. Maar, we kunnen niet ontkennen dat met de nieuwere generatie dat het soms handiger is om iets snel in je mobieltje te tikken. De vraag nu is dus: mensen gebruiken pennen nog steeds graag, maar zijn er goede en slechte pennen? Het makkelijkste antwoord hierop is ja: het ligt aan de kwaliteit. Bepaalde luxe schrijfwaren maken echt het verschil vergeleken met goedkope pennen. Maar hoe zijn pennen überhaupt iets geworden, en hoe weet je nou welke goed zijn of niet?

Penna, veer, schacht… pen!

Je zal misschien denken: een pen, hoe boeiend is dat nou weer? Nou, iedereen gebruikt pennen bijna iedere dag! Op je werk, in je collegezaal, als je snel iets moet opschrijven, boodschappenlijstjes, noem het maar op. Ook al wordt alles nu steeds meer digitaal, gebruiken veel mensen nog steeds pennen om iets snel op papier te zetten. Maar waar begon dit allemaal? Vele jaren geleden betekende het woord ‘pen’ schacht. Later werd dit afgeleid uit het woord ‘penna’, wat ‘veer’ betekend in het Latijn. Zoals je misschien al weet, waren de meeste pennen eerst gemaakt van grote veren, zoals van een gans of zwaan. Deze werden gedoopt in inkt en jaren later pas kwamen pennen in de vorm die wij nu nog hebben. Zie je wel, best interessant om te kijken waar al onze spulletjes vandaan komen.

Pennen: handig of niet? Goede of slechte?

We beginnen bij het kopen Montblanc pen. Montblanc is een pennenmerk die vooral verstand heeft van pennen die lang mee moeten gaan maar wel lekker moeten blijven schrijven. Verder zijn Cross pennen ook kenmerkelijk voor hun soepele, niet vlekkerig, schrijfstijl. Deze Cross pennen met gravure zijn wel wat prijziger, maar voldoen aan de verwachtingen. Verder zijn er ook nog Parker pennen. Deze selectie van pennen zijn ook speciaal gemaakt voor mensen die veel en lang schrijven. Ook bieden zij pennen aan speciaal voor linkshandige, dus nooit meer stress hoeven hebben over vlekken maken tijdens het schrijven is een groot voordeel. Geïnteresseerd? Je kan een Parker pen kopen pengraveren.nl.