Shopware vs Magento

Concurrentie voor Magento

Shopware is een geduchte concurrent geworden van Magento, inmiddels timmeren ze vrolijk verder aan de weg met ruim 80.000 gebruikers. We vergelijken beide systemen met elkaar, wat zijn de verschillen tussen Shopware vs Magento?

Shopware vs Magento

De beheerder omgeving van Shopware is relatief eenvoudig, mensen die minder verstand hebben van techniek kunnen toch eenvoudig instellingen wijzigen. Magento is niet moeilijk te noemen, maar de vele mogelijkheden maken het er voor een leek niet gemakkelijker op. Voor het ontwikkelen van een Shopware shop heb je minder technische kennis nodig. Magento is wel sterker in het werken met codes voor een developer.

Magento is relatief duur

Zet je de kosten tegenover elkaar van Shopware vs Magento dan zijn er best grote verschillen te zien. Bij de start dan is alles nog gratis, maar zodra je meer functies wilt dan zijn de verschillen nogal groot te noemen in het nadeel van Magento. Bij Shopware betaal je een vast bedrag, bij Magento is dit afhankelijk van je omzet. Net of je van meer gebruik maakt als de omzet hoger is, een beetje vreemde beslissing. Boven de 1 miljoen omzet kom je zelfs in een hogere staffel, we kunnen dus concluderen dat Magento veel duurder is dan Shopware.

Shopware vs Magento

Magento is uitgebreider dan Shopware

Functioneel heeft Magento veel meer te bieden dan Shopware. Shopware is zeker geen slechte keus, veel functies in Magento gebruikt een gemiddelde gebruiker niet. Voor prijsregels en kortingen heeft het systeem van Magento iets unieks in handen, bij Shopware is dit te plat. Marketeers wrijven echter in hun handen met een mooie USP van Shopware. Zonder technische kennis is het mogelijk om campagnes aan te maken.