workforce-management-inzetten

Hoe maak je een perfect rooster?

Roosteren is gigantisch moeilijk als je het perfect wilt hebben, en daardoor is het ook moeilijk te zeggen of het wel mogelijk is of niet. Hoewel is het wel mogelijk om naar de perfecte rooster te gaan als in wat al je vereisten tegemoet komt. Dit kan je doen met behulp van professionals die online kan vinden, maar ook door verschillende technieken te gebruiken. Want hoe weet je hoeveel mensen je op de werkvloer nodig hebt op die dag? Dat kan je moeilijk gokken omdat werk best onvoorspelbaar kan zijn. Hierdoor is het slim om op te zoeken wat je zelf wilt, misschien is zelfroosteren iets voor je bedrijf?

De werknemers laten beslissen wanneer ze willen werken

Je kan je werknemers dus laten beslissen, maar hoe doe je dat? Het is niet het efficiëntste systeem als je zegt: “Stuur maar je beschikbaarheid via een bericht of mail!” Je gaat snel merken dat het onoverzichtelijk wordt, dus wat dacht je van een software die rooster maken? Bij een bedrijf waar ik werkte hadden ze een slim systeem waarmee je met je muis kon aanklikken op welke specifieke tijden je beschikbaar bent. Deze systemen zijn best populair, dus als tip: Zoek het op! Zo kom je het programma te vinden wat het beste bij je bedrijf past.

Roosteren voor jezelf zonder team?

Als ZZP’er of als freelancer heb je helemaal geen team om in te roosteren, maar je kan jezelf nog wel inroosteren. Het klinkt misschien onhandig om gelijk een document op te stellen van wanneer je wilt of moet werken, maar het kan voor velen een grote hulp zijn. Als je druk bent ga je vaak dingen vergeten, en misschien vergeet je dan over een deadline of een belangrijk evenement in je leven. Mijn tip? Zoek online naar een template rooster, en probeer er zelf wat leuks van te maken waarin elke belangrijke punten van de week in staan. Zo werk je efficiënt.