Alles wat je moet weten over Typo3

Als je een website wilt gaan bouwen voor je bedrijf dan kun je kiezen om dit te doen door gebruik te maken van Typo3. Dit is een programma dat al heel veel is gebruikt om websites te ontwikkelen. In dit artikel lees je alles over het gebruik en de functies van Typo3 voor het bouwen van jouw perfecte website.

Wat is Typo3?

Typo3 is een software waarmee je middelgrote tot grote websites kunt bouwen. Het is een open source programma. Dat betekent dat de broncode van het programma vruij beschikbaar is voor iedereen. Zo kun je er zonder kosten gebruik van maken en aanpassingen doen in de code.

Waarom kiezen voor typo3?

Typo3 heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van andere gebruiksvriendelijke programma’s zoals WordPress. Ten eerste is Typo3 geschikt voor grote websites en kan er gebruik gemaakt worden van verschillende extensies. Ook heb je geen kennis nodig van programmeren of HTML. Dat is ideaal voor iemand die zonder veel poespas een betrouwbare website wil bouwen.

De functies van Typo3

Typo3 heeft zeer veel verschillende functies waaronder het tijdsgebonden publiceren of verwijderen van inhoud van de website. Je kunt met typo3 ook beelden, tekst, video’s en zelfs animaties beheren en toevoegen. Het programma werkt met templates waarin de inhoud gemakkelijk geplaatst kan worden. Typo3 kent teveel functionaliteiten en opties om hier op te kunnen noemen. Neem dus zelf een kijkje om te weten wat typo3 voor jouw website kan betekenen.