Ethereum kopen voor beginners

Wil je zo min mogelijk gedoe en wil je veilig en snel kopen? Dan raden we je aan om cryptocurrency via Bitvavo aan te schaffen. Deze cryptocurrencies kun je in een wallet opslaan en er niet meer naar omkijken, of je kunt ze naar een exchange sturen waar je verder kunt gaan handelen in andere cryptocurrencies.

Het beste is om bij bovenstaande partijen in dit geval geen kleine altcoins te kopen maar één van de grotere munten (Litecoin, Ethereum of Bitcoin) om deze veilig in een wallet te zetten of hiermee vervolgens te gaan handelen op een exchange.

Wil je puur en alleen Bitcoin (of Litecoin of Ethereum) kopen en geen altcoins aanschaffen? Dan kun je direct deze cryptocurrency direct kopen en deze naar een eigen wallet sturen. In onze handleidingen voor de drie hierboven genoemde websites lees je hoe je de digitale valuta naar jouw eigen wallet laat versturen. Ethereum kopen gaat dus altijd zeer eenvoudig via Bitvavo.

Waarom is iedereen zo enthousiast?

De toepassingsmogelijkheden van Ethereum lijken oneindig. Dat zien bedrijven ook. In februari werd de Ethereum Enterprise Alliance opgericht, een samenwerkingsverband van ruim 30 grote bedrijven (onder wie Microsoft, BP en de Amerikaanse bank JP Morgan) die wilden experimenteren met het gebruik van Ethereum.

Begin mei sloten nog eens 86 bedrijven zich bij de alliantie aan, onder wie Samsung en Toyota. Ook de Russische president Vladimir Poetin is enthousiast. Vorige week had hij een ontmoeting met Ethereum-uitvinder Vitalik Buterin. Poetin wil met de technologie een nationale digitale munt maken en hoopt de Westerse economieën een stapje voor te kunnen zijn.