Laadpalen kopen is je voordeligste optie

Laadpalen kopen is de goedkoopste optie? Jazeker. Wanneer je een elektrische auto hebt, zul je deze uiteraard moeten opladen. Hoewel veel gemeenten elektrische laadpunten verzorgen, is het handiger om een eigen laadpunt aan huis te hebben. Er zijn verschillende laadpalen te koop van topmerken als Eneco. Afhankelijk van jouw woonsituatie moet je meterkast verzwaard worden of moet er wat extra graafwerk plaatsvinden. Voor iedereen is er een passende oplossing mogelijk. Bij veel bedrijven kun je van tevoren een vrijblijvende offerte aanvragen om te zien wat de laadpaal en de installatie ervan jouw huishouden kost.

Waarom zou je nu laadpalen kopen?

Laadpalen kopen en aan je eigen huis installeren, brengt een aantal voordelen met zich mee. Door laadpalen te kopen ben je bovenal altijd verzekerd van een plek om je auto op te laden en hoef je geen kilometers te lopen voor je je auto ergens kwijt kunt. Een laadpaal wordt op een aparte groep in je meterkast aangesloten, waardoor er geen overbelasting van je stroomnetwerk plaatsvindt en dus kans op brand afneemt. Een derde voordeel is de laadsnelheid. Wanneer je van plan bent om een laadpaal te kopen, zul je merken dat je auto sneller laadt. Een laadpaal thuis kan tot wel vijf keer sneller laden namelijk dan een publieke. Een laadpaal thuis heeft namelijk een vermogen van 3.7 tot 22 Kilowattuur. Dit is afhankelijk van het beschikbare vermogen van je woning. De laadsnelheid heeft wel ook te maken met de specificaties van je auto en de mogelijkheden van de elektriciteitsaansluiting.

Wat kost het om laadpalen te kopen?

Laadpalen kopen, is een grote investering. Je koopt immers niet alleen een stopcontact en een paal. Het is een kleine verbouwing, aangezien je meterkast vaak onder handen genomen moet worden en er toch wat graafwerk zal gaan plaatsvinden. De fysieke laadpalen kopen, is kortom slechts een klein deel van het totaalbedrag. Bij een goedkope installatie moet je daarom toch al rekening houden met zo’n €1500 aanschaf- en installatiekosten. Maar afhankelijk van wat je wensen en jouw situatie zijn, kunnen die kosten best oplopen tot €2500. Omdat de kosten per installatie verschillen kunnen, is kortom een vrijblijvende offerte aanvragen een aanrader. Het is echter goedkoper om te laden met je eigen thuislader, want dan gebruik je de stroom van je eigen energieleverancier voor het bedrag dat je maandelijks betaalt in je abonnement. Heb je daarnaast zonnepanelen, kun je je eigen opgewekte stroom gebruiken om te laden.

Verschillende soorten laadpalen

Je kunt twee laadpunten aanschaffen voor in huis. Of je kiest echt om een laadpaal. Dit is een laadpunt voor je elektrische auto aan een paal. Je hebt echter ook de muurlader oftewel de Wallbox. Dit is een lader, die bevestigd wordt aan een muur. De installatie van beide laadpunten is hetzelfde. Beide laadpunten kun je in verschillende vermogens aanschaffen en je hebt nog de keuze tussen een 1-fase aansluiting of een 3-fasen aansluiting. Bij vragen over laadpalen kopen kun je altijd advies en een vrijblijvende offerte aanvragen bij Laadpaaloutlet.