Populaire cursussen voor zzp’ers in 2021

Als ondernemer en zeker als zzp’er heb je naast je core business met een hoop verschillende zaken te maken. Boekhouding, klantonderzoek, de online marketingactiviteiten… noem maar op. In dat kader kan het handig zijn om periodiek een cursus te volgen. In dit artikel vertel ik je over een aantal van de meest populaire cursussen voor zzp’ers in 2021.

Cursus MS Project

Ik wil dit artikel beginnen door de cursus MS Project aan je voor te stellen. De kans is groot dat je al eens van MS Project hebt gehoord of dat je er zelfs al eens mee te maken hebt gehad. MS Project is software die door veel bedrijven wordt gebruikt bij het maken van overzichtelijke rapportages, bijvoorbeeld om resultaten te presenteren aan klanten of andere stakeholders. Als jij als zzp’er rapporteert aan klanten en je wil jezelf professionaliseren, dan kan een cursus MS Project dus een verstandig idee zijn. Een cursus MS Project volgen kan voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Cursus projectmanagement

Om binnen te ‘projectsferen’ te blijven: als je veel projectmatig werkt kan ook een cursus projectmanagement erg handig zijn. Tijdens een cursus projectmanagement komen de verschillende projectfases aan de orde en je leert hoe je een project van A tot Z tot een goed einde kunt brengen. Je leert onder andere over de methode ‘lean’, ‘scrum’ en ‘agile’. Met deze kennis kun jij jouw projectmanagementskills zeker naar een hoger level tillen!

Wil je meer weten over de cursus projectmanagement? Kijk dan eens op https://www.learnit.nl/.

Cursus timemanagement

De laatste cursus die ik in dit artikel aan je wil voorleggen is de cursus timemanagement. Als zzp’er heb je ongetwijfeld wel eens het gevoel gehad dat je tijd tekort komt. De werkdruk ligt altijd hoog, de mailtjes en ongelezen berichten lijken zich maar op te stapelen en zonder dat je het wil neem je je werk constant mee naar huis. Tijdens een cursus timemanagement leer je om zo efficiënt mogelijk met je tijd om te gaan en om een gezonde balans te bewaren tussen privé en werk.